Nieuwsberichten

Herdenking Marko en Noah

Geplaatst op 19 mei 2015

Emmacollege herdenkt Marko en Noah

Tijdens een bijeenkomst in de aula van de onderbouw op maandag 11 mei werden Marko en Noah door leerlingen en docenten op indrukwekkende wijze herdacht. Leerlingen gingen in gesprek met elkaar, hun mentor en wanneer zij daar behoefte aan hadden met medewerkers van slachtofferhulp.


Kijk goed naar examendata en tijden

Geplaatst op 4 mei 2015

Omdat onze school de examens voor de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg op de moderne, digitale manier afneemt, wijken de data af van de ouderwetse, schriftelijke eindexamens. Klik op rooster/examenrooster voor de juiste data en tijden.


Clip Schoolband

Geplaatst op 4 mei 2015

SECOND VOLUME, ONZE SCHOOLBAND, MAAKT CLIP NIEUW LIEDJE

Klik maar eens op de volgende link:

www.youtube.com/watch


Survivalrun

Geplaatst op 4 mei 2015

LEERLINGEN EMMACOLLEGE NEMEN DEEL AAN SURVIVALRUN CIOS SITTARD

Klik op onderstaande link om leerlingen van onze school in actie te zien tijdens de survivaltocht in Sittard.

youtu.be/YzUQSoEK8Vg


New king of pop?

Geplaatst op 4 mei 2015

MENEER HOVINGA, THE NEW KING OF POP?

Ja hoor, daar stond ie dan, op het bekendste poppodium van Nederland  waar wereldacts als the Rolling Stones en Lady Gaga eens hun revolutionaire muziek ten gehore brachten: onze muziek/wiskundedocent meneer Hovinga met zijn band 1200HP. Een razend enthousiast publiek was getuige van het debuut in Paradiso in Amsterdam. Daarnaast timmert de muzikale collega met onze schoolband Second Volume weer flink aan de weg met het nieuwe zelfgeschreven nummer 'Seasons change'. Ook dit jaar nemen zij weer deel aan de voorrondes voor de grote landelijke wedstrijd waar zo'n 350 schoolorkestjes aan deelnemen. www.youtube.com/watch


Basketballen tegen pesten

Geplaatst op 4 mei 2015

BASKETBALLEN TEGEN PESTEN

Afgelopen woensdag heeft Henk Pieterse een basketbalclinic met een boodschap gegeven aan enkele klassen. Henk Pieterse, ex-basketbalprof, zet zich in voor stichting Pestkind, waarmee hij de landelijke "pest mij maar"- tour doet. Henk is vroeger gepest, maar heeft door de sport ( basketbal in dit geval) een doel gevonden. In deze tour verzorgt hij clinics voor scholen, waarin hij op een leerzame manier een sportieve training verzorgt en ondertussen op een speelse manier pesten bespreekbaar maakt. De leerlingen leren door sportieve oefeningen, anders naar elkaar te kijken en respect voor elkaar te hebben.


Infoavond Parijs

Geplaatst op 4 mei 2015

INFOAVOND EXCURSIE PARIJS

Op 19 mei organiseren wij voor de ouders en leerlingen van klas vier een informatieavond over de excursie naar Parijs. Klik hier voor de juiste info.


Emmacollege in de prijzen

Geplaatst op 4 mei 2015

EMMACOLLEGE IN DE PRIJZEN

Trots? Jazeker, en dat kun je aan de gezichten van de leden van onze sectie l.o. aflezen, want ook dit jaar viel onze school tijdens de jaarlijkse Parelloop in Brunssum in de prijzen. Het Emmacollege leverde de meeste deelnemers en ontving daarvoor de eerste prijs. Daarnaast werden wij  tweede in het algemene scholenklassement. Proficiat allemaal!
© Emmacollege 2015.