Nieuwsberichten

10.000 euro voor onderzoek naar killercellen

Geplaatst op 30 november 2015

EMMACOLLEGE DONEERT 10.000 EURO VOOR ONDERZOEK NAAR KILLERCELLEN

Op woensdag 11 november overhandigde algemeen directeur Hans van Dokkum van onze school, in het bijzijn van vertegenwoordigers van de Rotaryclub Brunssum Onderbanken een cheque van 10.000 euro, (het bedrag dat vorig jaar tijdens de goede doelenactie bij elkaar werd 'gespaard' door de leerlingen), aan Babette Frank van de Health foundation Limburg, een stichting die i.s.m. het Universitair Medisch Centrum in Maastricht het effect van het inzetten van killercellen bij de bestrijding van kanker onderzoekt. Sam Franssen uit klas 2B2 ontving een cheque voor twee kaartjes voor de Efteling, omdat hij het meeste geld had ingezameld.

Klik op deze link www.youtube.com/watch om te zien hoe de killercellen te werk gaan.


Emma in actie voor Serious Request

Geplaatst op 30 november 2015

EMMACOLLEGE IN ACTIE VOOR SERIOUS REQUEST

Van 18 t/m 24 december staat het befaamde glazen huis, waarin een aantal discjockeys van de populaire radiozender 3FM zich voor het goede doel onder minimale leefomstandigheden laat opsluiten, in Heerlen.

De DJ's in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. NPO 3FM geeft ze met Serious Request een stem.

Wij ondersteunen deze actie natuurlijk met hart en ziel. Daarom gaan wij op allerlei manieren proberen om geld in te zamelen voor dit goede doel. Bedenk samen met je klas en met hulp van je mentor een originele manier om zoveel mogelijk geld te vergaren. Heel Limburg doet mee en wij dragen ook een flink steentje bij. De meest originele acties krijgen natuurlijk volop aandacht in de media. Niet alleen de Limburgse radio- en televisiezenders besteden immers aandacht aan dit evenement, maar ook de grote landelijke omroepen en zenders. Stel je toch eens voor dat jij met je klas een item bent in RTL Boulevard, omdat jullie zo'n origineel idee hadden om geld in te zamelen.

Natuurlijk gaan we het uiteindelijke, hopelijk hoge bedrag, met een delegatie van school aanbieden in het Glazen Huis in Heerlen. Ook daarmee trekken we waarschijnlijk de aandacht van krant en tv.

Kom in actie voor leeftijdsgenoten die onder heel andere omstandigheden opgroeien dan jijzelf. Realiseer je hoe goed wij het hebben om in vrede te mogen leven. Zet je in voor mensen van jouw leeftijd en vier daardoor Kerstmis met het gevoel dat je echt iets hebt betekend voor iemand anders! Veel succes allemaal!

 


Rapport via Magister

Geplaatst op 24 november 2015

TUSSENRAPPORT (VOORNAMELIJK) VIA MAGISTER

Deze week ontvangen de leerlingen van klas 1 t/m 3 hun tussenrapport. De tijd dat je zo'n driemaal per jaar met knikkende knieen naar huis moest, omdat je je rapport aan je vaak ontevreden ouders moest laten zien, ligt inmiddels ver achter ons. Magister zorgt ervoor dat zowel de leerling als de ouder(s)/verzorger(s) thuis op elk moment alle cijfers van alle vakken kunnen inzien. Het feit dat ook het gemiddelde voor elk vak staat vermeld, maakt daarom een papieren versie van het cijferoverzicht nagenoeg overbodig. Toch kan de mentor besluiten om voor bepaalde leerlingen een papieren rapport voor thuis uit te printen. Ouder(s)/verzorger(s) die de voorkeur geven aan een papieren exemplaar kunnen dat via hun zoon/dochter kenbaar maken bij de mentor, waarna zij op 'ouderwetse' wijze kunnen kennisnemen van de resultaten van hun kind. Op welke wijze u het rapport ook ontvangt, het lijkt ons verstandig om volgende week even met uw kind stil te staan bij de schoolresultaten tot nu toe. 


Rekentoets

Geplaatst op 24 november 2015

HOE ZIT HET NOU MET DIE REKENTOETS???????

We kunnen ons heel goed voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Telt die rekentoets nou mee of niet? Klik hier voor alle info en op onderstaande link ( even naar beneden scrollen na klikken) voor de flyer die het Ministerie heeft verspreid.


Parijsreis

Geplaatst op 24 november 2015

Het duurt nog even, maar aan het einde van het schooljaar gaan de leerlingen van de vierde klas weer naar Parijs. Het is verstandig om je op tijd aan te melden! Klik hier voor alle info!


Motorproject

Geplaatst op 24 november 2015

MOTORPROJECT EMMACOLLEGE KRIJGT AANDACHT VAN MEDIA

Het motorproject waarover wij eerder berichtten, krijgt steeds meer zijn definitieve vorm. Van allerlei kanten raken mensen geinteresseerd. Deze week was het zelfs een item op de lokale tv. Gemist? Klik op onderstaande link om volledig op de hoogte te zijn van de vorderingen van onze motormannen.

www.loo-tv.nl/content/emma-leerlingen-werken-aan-motor en hier vind je de website voor alle info:

www.projectbikeemma.wix.com/projectbikeemma


MBO-infoavond

Geplaatst op 6 november 2015

MBO- INFOAVOND

Op 24 november word je verwacht op een van de belangrijkste bijeenkomsten die er dit schooljaar voor jou en je ouders wordt georganiseerd. Klik hier voor de uitnodigingsbrief en schrijf je zo snel mogelijk, maar voor 6 november, via onderstaande link in.

www.voorlichtingsavondparkstadlimburg.nl
© Emmacollege 2015.