Nieuwsberichten

Rookvrije school

Geplaatst op 30 augustus 2014

EMMACOLLEGE ROOKVRIJE SCHOOL

Sinds het begin van het schooljaar is het Emmacollege een rookvrije school. Op de onderbouw mocht er al niet gerookt worden, maar nu geldt voor de hele school, zowel onder- als bovenbouw, zowel binnen als buiten een rookverbod.


Info nieuwe schooljaar

Geplaatst op 30 augustus 2014

NOG FF EN DAN..............

Het is niet anders. De vakantie zit er bijna op. We hopen dat jullie hebben genoten van een fijne, zonnige vakantie en dat de zin om weer te beginnen volop aanwezig is. Weet je nog wanneer je, hoe laat waar moet zijn? Klik op je klas en je hebt toegang tot alle informatie. Wanneer bv. klas 3T4 staat vermeld, betekent dit dat alle derdejaarsleerlingen die een techniekrichting hebben gekozen waarachter ook een 4 staat op het genoemde tijdstip aanwezig moeten zijn. LET OP: Leerlingen van klas 3T5 halen hun boeken op 22 augustus ook om 11.00 uur op.

Betaling ouderbijdrage

Voor de betaling van de ouderbijdrage ontvangt u begin september een rekening. U kunt niet vooraf contant betalen. Meer info vindt u door hieronder op de klas van uw zoon/dochter te klikken. Geniet nog van de laatste vrije dagen.

KLAS 1  KLAS 2  KLAS 3  KLAS 4


Diploma-uitreiking 2014

Geplaatst op 30 augustus 2014

EN NU IS HET ECHT VOORBIJ!

De blijdschap spatte van de gezichten van de vierdejaarsleerlingen die hun diploma in ontvangst namen, af. Met het ophalen van hun diploma dat werd voorafgegaan door een gevarieerd programma waar verschillende leerlingen voor een laatste keer op hun nummer werden gezet, sloten de jong-volwassenen hun middelbareschoolperiode af. We wensen hen veel succes op hun vervolgopleiding.


Mevrouw Van Laanen in zonnetje

Geplaatst op 30 augustus 2014

MEVROUW VAN LAANEN NEEMT VAST EEN BEETJE AFSCHEID

Het was geen gouden koets waarmee de grande dame van het Emmacollege, mevrouw Van Laanen, het schoolfeest bezocht, maar een origineel voertuig was het wel. Tijdens het spectaculaire dans- en spelletjesevenement nam de directrice onderwijs en begeleiding van onze school een voorschot op haar afscheid op 1 september. Tijdens de receptie op 26 september krijgt iedereen de gelegenheid om mevrouw Van Laanen persoonlijk de hand te drukken.


Geslaagden 2014

Geplaatst op 30 augustus 2014

Wat zijn we trots op die Emmameisjes en - jongens die geslaagd zijn. Gefeliciteerd!

Geslaagden basisberoepsgerichte leerweg  Geslaagden kaderberoepsgerichte leerweg

We wensen iedereen die een herexamen heeft veel succes en hopen dat ook zij straks een gat in de lucht kunnen springen.


Galabal 2014

Geplaatst op 30 augustus 2014

STIJLVOL GALABAL

Wat waren ze weer mooi, de meisjes en jongens van het Emmacollege die tijdens het galabal op kasteel Hoensbroek op 4 juli op stijlvolle wijze feestelijk afscheid namen van elkaar, van het Emmacollege en een beetje van hun kindertijd. Ook zonder alcoholische dranken wisten zij er een spetterend feest van te maken. Klik voor meer foto's op Fotoalbums.


Emmacollege bij Alpe d'Huzes

Geplaatst op 30 augustus 2014

EMMACOLLEGE AANWEZIG BIJ ALPE d'HUZES

In de persoon van mevrouw Kramer is onze school vertegenwoordigd bij het grote Nederlandse evenement in Frankrijk tegen kanker: Alpe d'HUZES. Dit jaar bracht onze school tijdens diverse activiteiten voor het goede doel een mooi bedrag bij elkaar om de strijd tegen die vreselijke ziekte te steunen. Samen met een team vrienden en bekenden zal mevrouw Kramer door haar deelname de zieke collega's een hart onder de riem steken en de overledenen gedenken. We wensen haar daarbij veel succes.


Second Volume behaalt vierde plaats

Geplaatst op 30 augustus 2014

SECOND VOLUME BEHAALT VIERDE PLAATS TIJDENS FINALE

Onze schoolband Second Volume behaalde tijdens de finale van de Bumawedstrijd een eervolle vierde plaats. Voorwaar een geweldige prestatie als je je bedenkt dat er in eerste instantie zo'n 150 deelnemers waren. En dan workshops volgen van Lange Frans, Willie Wartaal en Ben Saunders. Het begin van een glanzende carriere? We hopen het!


Parijs 2014

Geplaatst op 30 augustus 2014

NOUS AIMONS PARIS!

Het kan niet anders. De leerlingen van de vierde klas hebben allemaal een nieuwe, zelfde liefde: Parijs. Gedurende drie dagen vertoefden zij in deze wereldstad en raakten zij onder de indruk van de vele mooie gebouwen, de mensen, de drukte, de unieke sfeer. En dat zij langzamerhand tot de volwassenen behoren, kon je aan hun gedrag merken. Ze hielden zich aan de afspraken, maakten plezier en respecteerden elkaar. Wat een geweldige leerlingen hebben we toch op het Emmacollege. Volgende week nog gala en dan in spanning de uitslag van het examen afwachten. Over enkele dagen plaatsen wij onder de knop fotoalbums nog veel meer beeldmateriaal.


Sporten en bewegen

Geplaatst op 30 augustus 2014

EEN HELE WEEK SPORTEN EN BEWEGEN

Misschien verlangen de leerlingen van de onderbouw na een hele week sporten en bewegen wel weer terug naar de oude vertrouwde schoolbanken, maar leuk, leerzaam, gezond en gezellig was het zeker! Klik op fotoalbums voor nog veel meer zweetdruppeltjes!
© Emmacollege 2015.