Nieuwsberichten

Sporten is fun

Geplaatst op 9 december 2014

SPORTEN IS FUN

Enkele weken geleden konden alle eerstejaarsleerlingen van onze school in het kader van het project 'Sportimpuls-join the move' kennismaken met sporten die in de buurt worden aangeboden. Leerlingen konden uit maar liefst 13 verschillende sporten kiezen waaronder freerunning, kickboxen en dansen.

atte.


Politiecontrole

Geplaatst op 9 december 2014

De politie gaat de komende tijd extra controleren op de wegen rondom onze school en met name richting Varenbeuk. Hou je aan de regels! Lees hier over het waarom 


Alaaf Dustin!

Geplaatst op 9 december 2014

ALAAF DUSTIN!

D'r Dustin, zo luidt de artiestennaam van Dustin van de Laarschot uit klas 4H2. Met zijn liedje 'Vastelaovend mos se belaeve' bereikte hij afgelopen week de finale van het Tiener Vastelaovendleedjeskonkoer 2015! Op 24 januari brengt D'r Dustin zijn liedje nogmaals ten gehore tijdens die zinderende finale in Oirsbeek. We wensen hem veel succes en sjoenkelen al bij de gedachte dat het Emmacollege een winnende vastelaovesgek in haar gelederen heeft. Alaaf Dustin!!!


Jacky van Malde met pensioen

Geplaatst op 9 december 2014

JACKY VAN MALDE MET PENSIOEN

Vrijdag 31 oktober was de laatste werkdag van de heer van Malde, zowel bij collega's als leerlingen bekend als Jacky. Jacky verzorgde bijna 25 jaar lang het kopieerwerk op onze school. Hoewel klein van stuk was hij zeer nadrukkelijk aanwezig en nam hij geen blad voor de mond. De kopieerkamer was zijn domein en daar golden speciale regels. Zo konden aardige en beleefde leerlingen rekenen op een lekker snoepje als ze kopieerwerk kwamen halen of brengen en dienden docenten, maar ook directieleden zich te onderwerpen aan de voorschriften van Jacky. Omdat hij in een vorig leven ijsverkoper was, trakteerde hij zijn collega's ter gelegenheid van zijn afscheid op een heerlijk schepijsje, wat ook de directeur, de heer van Dokkum, zich goed liet smaken. We bedanken Jack voor het uitstekend uitvoeren van zijn taak en wensen hem alle goeds voor de toekomst.  


Omgaan met gevaren in het verkeer

Geplaatst op 9 december 2014

OMGAAN MET GEVAREN IN HET VERKEER

Donderdag 16 en vrijdag 17 oktober vonden de VEVO-dagen plaats op de onderbouw van onze school. Tijdens de workshops maakten de leerlingen kennis met allerlei situaties in het verkeer. Ze kregen informatie over onder andere de dode hoek van een bus, agressie in het verkeer en misbruik van alcohol/drugs.


Baby wassen op Emmacollege

Geplaatst op 9 december 2014

BABY WASSEN OP EMMACOLLEGE

Onze school probert leerlingen zoveel mogelijk te confronteren met situaties die ze in hun toekomstige werkveld ook tegenkomen. Dan is het handig als je lerares nog niet zo lang geleden bevallen is van een gezonde dochter. Zo konden leerlingen van klas 3Z1 vorige week oefenen met levend materiaal en dat viel goed in de smaak.


Mevrouw Van Laanen neemt afscheid

Geplaatst op 9 december 2014

MEVROUW VAN LAANEN NEEMT AFSCHEID VAN EMMACOLLEGE

Ja, dat was even schrikken voor mevrouw Van Laanen toen ze vrijdag 26 september voor de laatste keer officieel haar school betrad. Alle personeelsleden vormden een erehaag en onder een oorverdovend applaus kon de directrice Onderwijs en Begeleiding samen met haar familie de aula, die was omgetoverd in een sfeervolle feestlocatie, betreden. Mevrouw Van Laanen werd uitgebreid in het zonnetje gezet door de collega's die daarmee zonder uitzondering en vaak op ludieke wijze uitdrukten dat zij hun voormalige directrice node zullen missen.

Na de feestelijkheden kon de receptie beginnen die door de enorme drukte tot in de vroege avond doorging. Ook op deze plek bedanken wij onze ex-directrice voor de vruchtbare samenwerking en wij wensen haar alle goeds voor de toekomst.


Kamp derdejaars

Geplaatst op 9 december 2014

DERDEJAARS OP KAMP

Kijk, dat is nou durven, durven jezelf tegen te komen, durven angsten te overwinnen en straks na drie dagen zelfverzekerder terugkomen. Het kamp voor de leerlingen van klas drie is weer in volle gang. Sport, spel en dolle pret vormen de hoofdingredienten van deze drie leerzame dagen.


Info Parijsreis

Geplaatst op 9 december 2014

JAA, ZO'N REISJE NAAR PARIJS RIJS RIJS!

In juni gaan we weer drie dagen met de vierdejaars naar Parijs. Meld je tijdig aan! Klik hier voor alle info.
© Emmacollege 2015.