Nieuwsberichten

Info voor vierdejaars

Geplaatst op 17 juni 2013

UITSLAG EXAMEN, BOEKEN INLEVEREN VIERDEJAARS

We kunnen ons voorstellen dat onze vierdejaarsleerlingen vol spanning wachten op de uitslag van het examen. Het is dan belangrijk om alle zaken goed op een rijtje te hebben. Klik hier voor info over uitslag, boeken inleveren, herexamens e.d.


Gala: Super

Geplaatst op 17 juni 2013

EINDEXAMENKANDIDATEN NEMEN IN STIJL AFSCHEID VAN EMMACOLLEGE

Kasteel Hoensbroek was op woensdag 5 juni het sfeervolle decor voor het traditionele galabal van onze school. In de meest originele voertuigen lieten de jonge mensen, uitgedost als heuse filmsterren, zich afzetten voor de rode loper die hen, veelal verblind door de vele flitslichten van fototoestellen, naar de feestzaal leidde. Daar werd de party tot in de kleine uurtjes voortgezet. Aan het einde van de onvergetelijke avond werd een mrs. en mr. Emma gekozen die met de hun aangeboden versierselen een vreugdedans maakten.

Excursie naar Parijs

Geplaatst op 17 juni 2013
VIERDEJAARS TERUG UIT PARIJS: HET WAS GEWELDIG!
Zomaar een aantal mooie meisjes van het Emmacollege die afgelopen week terugkeerden van een enerverende trip naar Parijs. Niet alleen de leerlingen, maar ook de docenten waren enthousiast over de reis. Gezelligheid was troef met deze groep prachtige leerlingen. Jongens en meisjes, bedankt!!
 
 

In prijzen bij Parelloop

Geplaatst op 17 juni 2013
EMMACOLLEGE IN PRIJZEN BIJ PARELLOOP
Het Emmacollege viel maar liefst twee maal in de prijzen tijdens de Parelloop van enkele weken geleden. De eerste prijs ontving onze school omdat wij de meeste deelnemers van alle deelnemende scholen hadden afgevaardigd en een tweede prijs kregen wij, omdat onze groep deelnemers een snelle tijd had neergezet. Proficiat allemaal!

In memoriam Peter Kuipers

Geplaatst op 3 juni 2013

In memoriam Peter Kuipers

 

Vanochtend, op 11 mei 2013 om 9.30 uur,  is in het ziekenhuis te Sittard onze collega Peter Kuipers aan een hartstilstand overleden. 

Wij zijn geschokt en uitermate bedroefd door dit verschrikkelijke bericht.

Peter was een onderwijsman in hart en nieren. Zijn onderwijscarrière startte in Oirsbeek en via de basisschool in Jabeek maakte hij in 2002 de overstap naar het Emmacollege. 

Peter voelde zich vanaf de eerste dag bij ons thuis. Met hart en ziel zette hij zich in voor onze  leerlingen, waarvoor hij niet alleen een goede docent bleek, maar ook een begripvolle rots in de branding; vooral voor die  kinderen die het om de een of andere reden moeilijk hadden. Maar niet alleen de leerlingen, ook het team en de persoonlijke contacten met collega´s  maakten dat hij zich op het Emmacollege als een vis in het water voelde. 

Docent, mentor, maar vooral een prima collega. Peter was een harde werker. Hij werkte mee aan de intake, nam deel aan het BOVO-overleg, implementeerde onderwijsvernieuwingen, bezocht basisscholen, kortom een collega die kwaliteit steeds voorop stelde. 

Peter hield van plezier: carnaval,op de motor, met zijn vrienden op stap, uit eten.Wat er ook op school werd georganiseerd, Peter was van de partij! 

De laatste jaren heeft hij geknokt om die verschrikkelijke ziekte te overwinnen. Op school bleef hij geïnteresseerd in zijn leerlingen, de organisatie en zijn collega´s. Voor de kracht die hij hierbij heeft laten zien, hebben we enorm veel respect.

Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Mirjam en zijn kinderen Jesse en Sander. 

Peter was onze collega, maar vooral een vriend. 

Wij missen hem. 

Team Emmacollege 
© Emmacollege 2015.