Nieuwsberichten

Ashley en Kelly terug uit Roemenie

Geplaatst op 24 april 2013

ASHLEY EN KELLY UIT 3Z4 TERUG UIT ROEMENIE

Ja hoor, daar staan ze dan, Ashley Olinga en Kelly Boltong uit klas 3z4 in traditionele Roemeense kledij. Onlangs bezochten zij samen met een aantal andere kinderen van lvo-parkstadscholen onder begeleiding van enkele docenten de kliniek Acasa in Zalau in Roemenie. Deze kliniek is, mede door een donatie van een geldbedrag dat door het organiseren van verschillende activiteiten op de scholen bij elkaar is gebracht in Zalau verwezenlijkt. Tijdens de indrukwekkende reis kwamen de leerlingen veelvuldig in contact met Roemeense leeftijdsgenoten. Bovenstaande foto is gedurende zo'n bijeenkomst waar optredens door middelbare scholieren werden verzorgd, gemaakt. Binnenkort zal er gedetailleerd verslag worden gedaan door de beide dames.


Agnes Roberts in het zonnetje gezet

Geplaatst op 24 april 2013

AGNES ROBERTS VAN TRAFFIC INFORMERS IN HET ZONNETJE GEZET

Tijdens de projectweek waaraan onze derdejaarsleerlingen met veel enthousiasme deelnamen, namen de traffic informers ook weer een deel van het programma voor hun rekening. Leerlingen waren diep onder de indruk van de realistische verhalen van de verkeersslachtoffers die hen door over hun eigen ongeluk te vertellen, willen waarschuwen voor roekeloos gedrag in het verkeer. Agnes Roberts die er sinds jaar en dag voor zorgt dat het project goed verloopt, werd na afloop door directeur Hans van Dokkum in het zonnetje gezet door haar met een mooie bos bloemen te bedanken voor haar tomeloze inzet gedurende de afgelopen jaren.


Leren over jezelf en je relatie met anderen

Geplaatst op 24 april 2013

LEREN OVER JEZELF EN JE RELATIE MET ANDEREN

De leerlingen van de derde klas volgen van 15 t/m 19 april geen reguliere lessen. Zij nemen dan deel aan een projectweek waarin zij op verschillende manieren leren over zichzelf en hun relatie met anderen. Gezondheid, sporten, een theatervoorstelling, voorlichting over homoseksualiteit, informatie over agressie, gesprekken met verkeersslachtoffers, een culturele wandeling en een filmvoorstelling over het omgaan met anderen staan op het programma, dat je hier kunt bekijken.

We wensen jullie allemaal veel plezier tijdens deze leuke en leerzame week!  


Firma Beuker sponsort materiaal eindexamen

Geplaatst op 24 april 2013

FIRMA BEUKER SPONSORT EXAMENMATERIAAL EMMACOLLEGE

Techniekleerlingen maken dit jaar tijdens hun praktijkexamen een waterpomp. Daar is veel pvc-materiaal voor nodig.

De firma Beuker uit Heerlen die gespecialiseerd is in pvc-materialen was meteen bereid om het benodigde materiaal kosteloos voor de zestig eindexamenkandidaten te leveren. Een geste die door personeel en leerlingen van het Emmacollege hooglijk werd gewaardeerd. Op de foto zien we examenkandidaat Djanzy Snel op professionele wijze in de weer met het gesponsorde materiaal. 


Informatieavond Parijs

Geplaatst op 24 april 2013

INFORMATIEAVOND OVER EXCURSIE PARIJS

Woensdag 24 april informeren wij de deelnemers aan de excursie naar Parijs en hun ouders over de gang van zaken tijdens deze reis. Op deze avond die om 18.30 uur start reiken wij ook het programmaboekje uit en worden de belangstellenden in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen.


Leerlingen Emma nemen deel aan Parelloop

Geplaatst op 24 april 2013

LEERLINGEN EMMACOLLEGE NEMEN DEEL AAN PARELLOOP

Ruim 150 leerlingen van onze school toonden zich op zondag 7 april van hun sportiefste kant door deel te nemen aan de Parelloop in Brunssum. Nadat ze op school onder deskundige leiding van de sportdocenten aan hun conditie hadden kunnen werken, vertoonde de grote groep zich vol goede moed aan de start.

Ofschoon deelnemen belangrijker is dan winnen, bleken verschillende leerlingen een uitstekende prestatie neer te zetten tijdens de hardloopwedstrijd die onder de eerste zonnestralen van 2013 plaatsvond. Proficiat allemaal! Klik op 'Fotoalbums' voor een beeldverslag.


Brood bakken op Emma

Geplaatst op 24 april 2013

GROEP 4 BASISSCHOOL 'DE HEYSTER' BAKT BROOD OP EMMACOLLEGE

Leerlingen van groep 4 van basisschool 'De Heyster'uit Hoensbroek bezochten onlangs het Emmacollege. In de keuken van het verzorgingslokaal bakten zij als voorbereiding op hun communie heerlijk brood. Zowel leerkrachten als toekomstige communicanten waren enthousiast over dit initiatief.

 


Beroepenmarkt op onderbouw

Geplaatst op 24 april 2013

BEROEPENMARKT OP ONDERBOUW: TECH 2020

Het Emmacollege is een school voor voorbereidend beroepsonderwijs en wil haar leerlingen in een zo vroeg mogelijk stadium laten kennismaken met de mogelijkheden die de moderne economie biedt en de vaardigheden die daarvoor vereist zijn. 

Dertig tweedejaarsleerlingen hebben derhalve in het kader van het project TECH 2020 waarin onze school participeert een dag meegelopen in een bedrijf. Op 18 maart maken de deelnemers d.m.v. diverse presentaties hun medeleerlingen deelgenoot van hun ervaringen. Hiervoor zijn ook ouders en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven uitgenodigd.

Leerlingen hebben op deze wijze kunnen ervaren welke competenties in het moderne bedrijfsleven zijn vereist en kunnen deze kennis gebruiken voor het plannen van hun verdere opleiding en toekomst. Dit innoverende initiatief krijgt de komende jaren een vervolg. Voor meer informatie kunt u tercht bij dhr. Fijten, j.fijten@emma-lvo.nl of bij dhr. Boumans, b.boumans@emma-lvo.nl  


Carnaval op Emma

Geplaatst op 24 april 2013

VEER MAKE SJPAS OP EMMA!

Verkleid sjpas make, auch dat is Emma!
© Emmacollege 2015.