Nieuwsberichten

Leerlingen en ouders klas drie: opgelet! Belangrijke informatie!

Geplaatst op 29 mei 2012

Nog even en dan is het zover! Wil je ontspannen aan je vakantie beginnen, klik dan hier voor belangrijke informatie over het einde van dit schooljaar en het begin van het nieuwe.


Donderdag en vrijdag klas drie naar de onderbouw

Geplaatst op 29 mei 2012

Je bent inmiddels gewend op de bovenbouw. Wat is er nu leuker dan nog twee dagen terug te keren naar de tijd dat je nog op die goeie ouwe onderbouw les had?. Welnu, die kans krijg je op donderdag en vrijdag.

Klik hier voor informatie waar je moet zijn.


Projectweek 'Gezondheid en bewegen'

Geplaatst op 29 mei 2012

Project ‘Gezondheid en Bewegen’ op Emmacollege

De verleidingen zijn groot tegenwoordig. Overal in je omgeving, op televisie en op internet lachen de ongezonde voedingsmiddelen je toe. Snacks en chips, wat zijn ze lekker! En wat is er niet leuker dan de hele dag achter je computer te zitten?

Maar wegen de voordelen wel op tegen de nadelen?

De projectweek ‘Gezondheid en Bewegen’ op het Emmacollege die door Dhr Venekamp, internist-endocrinologist, gespecialiseerd in obesitas, werd geopend, startte met een gezond ontbijt. De school hoopt de jongeren bewust te maken van wat het effect is van bewegen en een gezonde leefstijl.

In deze projectweek, gezondheid en bewegen, maken de eerstejaarsleerlingen kennis met verschillende sporten, is er een atletiekdag, een spellendag, sporten bij een vereniging in de buurt van de school en maken de kinderen kennis  met sporten die tijdens de lessen L.O. niet aan bod komen. Daarnaast besteden de theoretische vakken veel aandacht aan een gezonde leefstijl.

Gedurende het gehele schooljaar  wordt  tijdens de lessen biologie en verzorging aandacht besteed  aan gezonde voeding,  waardoor de leerlingen over hun lichaam leren en ze bewust worden van hun eigen leefstijl.

Door het deelnemen aan sportieve projecten door zowel de sportieve als de minder sportieve leerlingen,  leren ze dat bewegen leuk is.

Tijdens de introductiedagen heeft de school met de zogenaamde fitkit- testen de eerste gegevens gekregen over de fysieke gesteldheid van de leerlingen.  De uitslagen van vetpercentage, sprongkracht. oog/hand coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, spierkracht,  bloeddruk en longfunctie krijgen de leerlingen mee naar huis, waarbij ze hun resultaten kunnen vergelijken met de landelijke gemiddelden.  Aan het einde van ieder leerjaar worden de fitkit testen opnieuw afgenomen en kan er vergeleken worden of er fysieke progressie is  en  kan er advies  gegeven worden  om het beweeg-  en leefpatroon aan te passen.

En wat blijkt? Het merendeel van de jongeren is enthousiast over het gevolgde programma. En heus niet alleen omdat de reguliere lessen geen doorgang vinden!


Derdejaarsleerlingen op stage

Geplaatst op 24 mei 2012

De leerlingen van de derde klas zijn twee weken op snuffelstage geweest.

Gedurende die dagen maken ze kennis met het werkveld waar ze misschien ooit gaan functioneren.

Amber Wilmsen beviel het in het dierenhotel in Brunssum zo goed dat zij gaat proberen om volgend jaar weer haar stage hier te vervullen.


De heren Cremers en Keulers King in Parijs

Geplaatst op 16 mei 2012

Afgelopen vrijdag namen de heren Cremers en Keulers het tijdens het jaarlijkse kwajongevenement in Disneyland Parijs op tegen de heren Schoenmaeckers en Meurders.

Het laatstgenoemde koppel bleek geen partij te zijn voor Cremers en Keulers. Het was dan ook al snel duidelijk dat het intellect zou zegevieren en dat denksport op niveau slechts is weggelegd voor ´the happy few´, namelijk zij die met een uitzonderlijk hoog I.Q. door het leven mogen gaan.

Voldaan keerden Cremers en Keulers dan ook huiswaarts met de prestigieuze titel ´KING´ op zak.

Toen de verliezers kenbaar maakten volgend jaar revanche te nemen, werden zij door alle bezoekers in het pretpark op hoongelach getrakteerd.


Parellooptraining

Geplaatst op 8 mei 2012

Rennen, zweten, voldoening......

Maar voor een goed doel hebben ze veel over, de meer dan 150 leerlingen van onze school die op zondag 1 april deelnemen aan de Parelloop in Brunssum.

De organisatie heeft immers beloofd dat zij voor elke leerling die de finish haalt een euro bijdraagt aan het goede doel waarvoor de Emma-gemeenschap zich inzet: de stichting KIKA.

De leerlingen trainen zich de laatste weken onder leiding van hun gymdocenten dus suf om op 1 april een goed resultaat te boeken.

Ren je niet mee? Kom dan op 1 april naar Brunssum om de sportievelingen aan te moedigen!


Foto's projectweek

Geplaatst op 7 mei 2012

Klik gauw op de knop van het fotoalbum om de foto's van de projectweek te bekijken.

Wellicht sta je er zelf bij!
© Emmacollege 2015.