Nieuwsberichten

Bij TEC4U geweest? Klik snel op 'Foto's'

Geplaatst op 23 november 2009

Heb je afgelopen week de manifestatie TEC4U bezocht op Emma? Kijk dan onder de knop 'Foto's' of je op de gevoelige plaat bent vastgelegd.


Snuffelen, doen en genieten op TEC4U

Geplaatst op 19 november 2009

Op Emma is het een drukte van belang. Meer dan 2000 basisschoolleerlingen uit de regio bezoeken met hun klas de manifestatie TEC4U die het technocentrum in samenwerking met het bedrijfsleven, scholen voor vmbo en mbo en hogescholen organiseert. De bedoeling is om toekomstige vmbo-leerlingen te interesseren voor Techniek in de meest brede zin van het woord. Dat gebeurt niet door te luisteren naar allerlei deskundigen, maar vooral door zelf  te doen en te ontdekken. Op zaterdag 21 november kunnen alle leerlingen eventueel in gezelschap van vader, moeder, opa, oma en vriendjes en vriendinnetjes van 10.00 tot 15.00 uur de manifestatie bezoeken.

Onder de knop 'Foto's' vind je een fotografisch verslag van de activiteiten.


Informatie ouderraad Emma

Geplaatst op 16 november 2009

Informatie Emma College, LVO Parkstad.                        maart 2011
 
Beste ouders en verzorgers,
 
U heeft wellicht gezien dat de Website van het Emma College, LVO Parkstad volledig is vernieuwd.
De Ouderraad wil ook haar informatie eens bezien, en met nieuwe informatie op de electronische snelweg gaan komen.
 
Een ding kan ik u reeds op voorhand mededelen.
 
Mocht U vragen of opmerkingen hebben voor de ouderraad, mail deze dan naar:
 
emma.ouderraad@carbooncollege.nl
 
Daarnaast wil ik ouders/verzorgers vragen, die interesse hebben om onze ouderraad te komen versterken, om zich aan te melden via bovenstaand e-mail adres. Degenen die eens een vergadering van de ouderraad willen bijwonen, kunnen dit ook kenbaar maken via
eerdergenoemd e-mail adres. Vermeld dan Uw naam, telefoonnummer en e-mailadres. U zult dan door mijn zorg een uitnodiging krijgen voor de eerstvolgende ouderraadvergadering op 15 maart 2011, om 19.30 uur, op de locatie Weggebekker 1, te Hoensbroek
 
Spoedig zal er meer informatie over de ouderraad op onze schoolsite te lezen zijn.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Wino Aendekerk
Voorzitter ouderraad
Emma College, LVO Parkstad


TEC4U op Emma

Geplaatst op 13 november 2009

 Van 19 t/m 21 november kun je op Carbooncollege, Emma terecht voor een geweldige manifestatie. Op 19 en 20 november ben je met je klas welkom en op 21 november kun je op eigen houtje deelnemen. Die kans moet je je niet laten ontgaan.

 

 


Wokken met klas 3Z2

Geplaatst op 12 november 2009

'Meneer, zullen we eens iets leuks met de klas gaan doen?', vroegen de leerlingen van  klas 3Z2 aan hun mentor dhr. Schoenmaeckers. 'Verzin maar iets', kregen zij als antwoord. Het voorstel om een avondje te gaan wokken viel duidelijk in de smaak bij de docent Nederlands die erg van eten en drinken houdt. Op woensdag 11 november vond het heerlijke avondje plaats. Mike van Kervinck werd door de eigenaar van het restaurant met een cadeautje verblijd, omdat hij volgens de rest van het gezelschap zijn verjaardag vierde. Mike was hier zelf niet van op de hoogte, maar het verhoogde de gezelligheid wel.


Leerlingen Bouwtechniek bouwen maquette voor ziekenhuis Tanzania

Geplaatst op 3 november 2009

Onder leiding van docent bouwtechniek, Nico Ruiters, fabriceerden derdejaars leerlingen Techniek van de kaderberoepsgerichte leerweg op Emma tijdens de lessen Bouwtechniek een maquette voor een ziekenhuis in Tanzania, dat daadwerkelijk gebouwd wordt.

 
© Emmacollege 2015.