Nieuwsberichten

DVD kamp Ardennen te koop

Geplaatst op 19 oktober 2009

Loop even binnen bij de ICT-afdeling, daar kun je voor drie euro de dvd van het kamp in de Ardennen kopen. Wil je beide dvd's hebben, dan betaal je vijf euro.


LVO-onderzoek veilige school

Geplaatst op 16 oktober 2009

De stichting LVO, het bestuur van o.a. de Carboonscholen, heeft veiligheid hoog in het vaandel staan.
Om die reden wordt in de maand november op alle lvo-scholen de veiligheidsmonitor afgenomen.
Aan dit onderzoek doen alle leerlingen en personeelsleden mee.

Het onderzoek wordt digitaal afgenomen door het onderzoekbureau ITS (instituut voor toegepaste sociologie), verbonden aan de Universiteit Nijmegen.

Het onderzoek is anoniem en richt zich op het veiligheidsgevoel van allen die aan het onderzoek meedoen. Thema’s hierbij zijn: veiligheid in de klas, op school, op weg naar school. Maar ook veiligheid tussen leerlingen en personeelsleden van de scholen.

In de eerste week van november vullen alle personeelsleden van de scholen de enquête in. In de tweede, derde en vierde week zijn de leerlingen aan de beurt.

De reden dat voor deze opzet is gekozen is dat de docenten kunnen inspelen op de vragen die de leerlingen mogelijk stellen bij het invullen van de enquête.

Elke school heeft kunnen aangeven hoe er geënquêteerd diende te worden. Zo kunnen in een later stadium de resultaten per school, per locatie en ook per leerstroom bekeken worden.

De resultaten worden vergeleken met de enquête die (afhankelijk van de locatie) twee of drie jaar geleden is afgenomen.

De uitslagen worden gebruikt om hetzij LVO-breed, hetzij schoolbreed of op locatie te komen tot veiligheidsbeleid, zodat we waar kunnen maken wat we zeggen: LVO-scholen: veilige scholen!!

Indien ouders bezwaar maken tegen deze enquête en niet willen dat hun zoon / dochter meedoet aan de enquête, dienen zij dit schriftelijk kenbaar te maken bij de unitdirecteur, de heer Th. Wijnen.

 

 
© Emmacollege 2015.