Nieuwsberichten

Jubileum Helene van Laanen vrijdag 3 oktober

Geplaatst op 25 september 2008

Op vrijdag 3 oktober vieren we op Emma dat locatiedirectrice Onderbouw, Helene van Laanen,  25 jaar aan de school verbonden is.

Ter gelegenheid van dit heuglijke feit biedt de school de jubilaris van 14.30 tot 17.00 uur een receptie aan in de aula van locatie Emma bovenbouw aan de Weggebekker te Heerlen.

Iedereen die Helene wil feliciteren, is van harte welkom.

 


DVD kamp binnenkort te koop

Geplaatst op 25 september 2008

In de week voor de herfstvakantie kun je bij de afdeling ICT terecht voor een dvd van het kamp in de Ardennen. Naast een film over de vele activiteiten die ontplooid zijn, vind je een grote hoeveelheid foto's op het schijfje.

De dvd kost € 3,50.


Derdejaars Emma moe maar voldaan terug van kamp

Geplaatst op 18 september 2008

Het is weer even wennen voor de leerlingen van de derde klassen van Emma bovenbouw. De afgelopen weken verkeerden zij als heuse cowboys en - girls in de ruige omgeving van de Ardennen in Belgie. Daar vermaakten zij zich met abseilen, kletteren, het volgen van boompaden, kajakken, tokkelen en mountainbiken om in de avonduren bij een knapperend kampvuur elkaar sterke verhalen te vertellen.

Omdat er tijdens de kampdagen een hechte band tussen de leerlingen van de nieuwe klassen is ontstaan, kunnen zij elkaar waarschijnlijk zonder enige moeite ondersteunen bij het omgaan met de 'harde' werkelijkheid.

Binnenkort vind je een impressie van de verschillende activiteiten in de fotogalerie.


Docenten Emma trachtten de vogel af te schieten.

Geplaatst op 18 september 2008

Dat de mannelijke docenten van Emma de Limburgse tradities in ere houden, bewijzen zij elk jaar tijdens het docenten koningschieten in Merkelbeek.

Biologiedocent Gerald Jeurissen, prominent lid van de schutterij in Merkelbeek, (links op de foto) nodigde op vrijdag 29 augustus zijn mannelijke collega's weer uit om deel te nemen aan deze sportieve activiteit. Veel collega's gaven gehoor aan de oproep om hun schietkunsten onder het genot van een hapje en een goed glas Limburgs bier te tonen.

Ofschoon bij de laatste schietbeurten de duisternis de twee overgebleven deelnemers, de heren Schoenmaeckers (midden) en Stroucken (rechts), al behoorlijk parten speelde, wist docent Nederlands en teamleider Techniek Stroucken zijn collega met een welgericht laatste schot de loef af te steken.

Collega Roozen viel ook in de prijzen, omdat hij de vogel wist af te schieten.

Na het sportieve gedeelte maakten de deelnemers met enige tegenzin het vat bier leeg. 

 


Reunie oud-medewerkers Sancta Martha

Geplaatst op 11 september 2008

Vorig schooljaar vond er op Emma-bovenbouw een reunie plaats van oud-medewerkers van een van de voorgangers van het Carbooncollege, de toenmalige lhno-school Sancta Martha.

Ofschoon wij toen reeds melding maakten van deze gezellige middag is er bij het plaatsen van de foto's op een gegeven moment technisch iets mis gegaan.

Vandaar dat wij deze foto's nogmaals prominent op onze site plaatsen.


Survivalkamp in de Ardennen

Geplaatst op 4 september 2008

DERDEJAARSLEERLINGEN EMMA BOVENBOUW OP SURVIVALKAMP IN DE ARDENNEN


Afscheid collega's Emma bovenbouw

Geplaatst op 3 september 2008

De laatste donderdag van het schooljaar nam een drietal docenten afscheid van 'hun' school: het Carbooncollege Emma bovenbouw.


Kamp derdejaarsleerlingen

Geplaatst op 2 september 2008

Vanaf 8 september gaan leerlingen van de derde klas in drie groepen op kamp in de Ardennen. Inmiddels heeft iedereen de benodigde informatie ontvangen. De belangrijkste zaken staan hieronder nog eens op een rijtje.
© Emmacollege 2015.