Nieuwsberichten

Schoolfeest Onderbouw Groot Succes

Geplaatst op 23 november 2008

Het jaarlijkse schoolfeest was weer een daverend succes. Ruim 130 leerlingen van klas 1 en 2 hebben zich kostelijk kunnen amuseren.


Emma neemt deel aan fit4life

Geplaatst op 19 november 2008

Locatie Emma neemt deel aan de wedstrijd Fit4life. Als je wilt weten wat dit inhoudt dan moet je hieronder even verder lezen.

Leerlingen van de sector Zorg en Welzijn die deel uit willen maken van het schoolteam dat onze school gaat vertegenwoordigen in de regionale wedstrijd waar wordt bepaald welke van de deelnemende scholen het gezondst is, kunnen zich melden bij de teamleider Mevrouw van der Heyden.


Klas E3z4 gourmet er lustig op los

Geplaatst op 18 november 2008

Werkplekleren en integratie van lessen heeft vele voordelen. Ofschoon leerlingen die vaak niet zien, was maandag 17 november een uitzondering. Nadat zij in de klas actief waren bezig geweest met boodschappenlijstjes, een vergelijkend warenonderzoek, uitnodigingskaartjes en recepten stond op maandag de uitvoering van 'het organiseren van een dineetje voor grotere groepen' op het programma. Onder de knop foto's zie je dat de integratie van vakken gemakkelijk leidt tot gezellige taferelen.


Ontbijtles klas E4z5

Geplaatst op 11 november 2008

Maandagochtend 10 november boden de leerlingen van klas E4z5 hun docenten de heer Schoenmaeckers en de heer Keulers tijdens de lessen maatschappijleer en Nederlands een voedzaam ontbijt aan. Dat het een gezellige boel was blijkt uit het fotoverslagje dat je onder de knop foto's kunt vinden.


Vijf jaar projectonderwijs lichamelijke opvoeding op Emma

Geplaatst op 6 november 2008

 

De tijden dat lessen lichamelijke opvoeding louter en alleen bestonden uit rek- en strekoefeningen en het spelen van een potje trefbal liggen ver achter ons. Zowel in het basis- als in het voortgezet onderwijs heeft het vak de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan.
Het belang van een goede lichamelijke opvoeding wordt in brede kring, en zeker niet alleen door onderwijsdeskundigen, onderkend.
Maar zijn leerlingen daardoor ook meer gemotiveerd om aan de ‘gymnastieklessen’ deel te nemen?
Op locatie Emma van het Carbooncollege is dat ongetwijfeld het geval. En dat is helemaal niet vreemd als je bekijkt hoe de sectie L.O. vorm geeft aan het vak.

Bezoek kerstmarkt Aken klas vier Zorg en Welzijn, examenklassen Duits

Geplaatst op 5 november 2008

    

Hieronder vindt u de uitnodigingsbrief  voor deze gezellige uitstap.
© Emmacollege 2015.