Zoek

Emma fikst je fiets!

Het Emmacollege is met een heel tof project gestart.

Zijn naam is weliswaar niet Emma, maar meneer Linnartz! Initiatiefnemer van dit project.Als team merken we dat er behoorlijk wat leerlingen zijn waarvan de fiets niet helemaal in orde is.
En veiligheid staat natuurlijk voorop! Daarom zij wij gestart met ‘Emma fikst je fiets!

Doel van het project is leerlingen bewustmaken van de gevaren in het verkeer en het belang van een goed werkende fiets die aan alle eisen van de “fietschecklist” voldoet.
Tijdens de projectdagen in maart vroegen we alle tweedejaars leerlingen met hun eigen fiets naar school te komen. Hier kregen ze eerst van meneer Wauben les over veilig deelnemen in het verkeer. Daarna mochten ze door naar meneer Linnartz om aan de hand van de “fietschecklist” hun eigen fiets aan een controle te onderwerpen.

Problemen en kleine defecten werden samen met meneer Linnartz verholpen of gerepareerd.
We zijn verheugd om te zeggen dat er heel wat fietsen zijn die de ‘Je fiets is ok!’ sticker hebben mogen ontvangen.

Vanaf 13 maart is het voor alle leerlingen mogelijk om kleine mankementen aan de fiets, samen met meneer Linnartz, te maken zodat iedere leerling van het Emmacollege veilig de weg op kan!

 

Delen

Meer berichten

The Big Challenge

In de eerste weken van april hebben 73 leerlingen van onze school weer deelgenomen aan een Europese talenwedstrijd, getiteld The Big Challenge. De leerling maakt